Huiswerkopdracht: casus

Martin (47) is op zijn 40e ontslagen. Hij werkte als leidinggevende in een fabriek.  Nadat hij zijn volledige WW periode heeft doorlopen is hij zijn 42e in de bijstand terecht gekomen. Op 44e jarige leeftijd heeft Martin een auto ongeluk gehad. Hij heeft blijvend hersenletsel opgelopen. Martin heeft sinds het ongeluk last van geheugen en concentratieproblemen. Hij heeft moeite met het onthouden en concentreren, het uitvoeren van meerdere zaken tegelijkertijd is lastig en hij heeft een tragere denksnelheid gekregen. 

Er heeft een arbeidsdeskundig advies plaatsgevonden. Uit het onderzoek van de arts blijkt dat Martin zijn werk als  leidinggevende niet meer kan uitvoeren wegens zijn beperking. Ander werk is wel mogelijk al dan niet met aanpassingen.  Martin wil heel graag weer aan het werk. Hij solliciteert veel maar een werkgever wil hem niet aannemen als hij begint over zijn hersenletsel. 

Jij bent de consulent bij de gemeente. Je gaat in gesprek met Martin om te onderzoeken hoe hij toch aan het werk kan, ook al is dit niet meer in zijn rol als leidinggevende. Wat voor re-integratie traject start jij op?