Yong – LCGW Inspiratiedagen 2022

Terugblik naar de Yong – LCGW Inspiratiedagen 2022

Samen met LCGW organiseerde Yong BV een intiem event bestaande uit drie Inspiratiedagen. Samen met 50 jonge professionals hebben we ingezoomd op de driehoek van de systeemwereld, de leefwereld van de mens, en je professionele identiteit. aan de hand van het thema ‘Verdraaid. Verdraaid? Verdraaid!’ Elke Inspiratiedag stond een andere dimensie van de driehoek centraal. De dagen stonden in het teken van interessante lezingen, interactieve workshops en veel momenten om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen. Vooral tijdens de lunch en borrel zijn veel ervaringen uitgewisseld en zijn onze netwerken vergroot.

Help ik ben ambtenaar!

Zoek de ruimte binnen het systeem

Politieke sensitiviteit plenair Ester Oude Nijhuis

Als professional bij de gemeente werk je in een politiek aangestuurd systeem (direct of indirect). Veel professionals hebben een haat-liefde verhouding met het onderwerp politiek. Dit komt ook doordat het vaak een onbekende wereld is (onbekend maakt onbemind), waar je weinig grip op krijgt. De eerste stap om je zekerder te voelen in een politieke omgeving is om deze omgeving beter te leren kennen. En dat gaan we doen! In gesprek met bestuurder Jeroen Olthof verkennen we dit thema, bespreken we dilemma’s en stellen we vragen.

Workshops

Komt een ambtenaar bij de dokter Thijs Jagersma

Leer jezelf vanuit meerdere perspectieven te “diagnosticeren”. Je kijkt naar jezelf vanuit een bepaalde bril. Je bewust worden van je eigen perspectief en blinde vlekken is waardevol. Leer meervoudig kijken naar jezelf. Wat valt je op? Welk advies (medicijn) wil je jezelf meegeven?

Beleid en uitvoering – Nicole Veuger en Heleen Vermeulen

Waarom luistert de uitvoering niet gewoon. Welke gek heeft dat nu weer verzonnen.

In deze workshop verken je de verschillende perspectieven van beleidsmedewerkers en medewerkers in de uitvoering (consulenten, kwaliteit of administratie). Wat zijn overeenkomsten, wat verschillen. Leer je te verplaatsen in de positie van de ander. Verken drijfveren en speelveld. Word uiteindelijk sterker, efficiënter en effectiever in de samenwerking, door meer kennis en begrip. Met humor en praktijkvoorbeelden nemen Nicole en Heleen je mee in deze interactieve workshop.

Focus met voldoening Ester Oude Nijhuis

De workshop focus met voldoening gaat over een praktisch stappenplan waardoor professionals na afloop ontdekken hoe ze hun expertrol kunnen inzetten. Maar ook hoe je dagelijks goede keuzes maakt om met minder inspanning betere resultaten te behalen. Hoe ervaar je productiviteit en voldoening, met een goede energiebalans? Ester neemt ons hierin mee.

Programma

09.00 Voor de liefhebbers: gezamenlijk ontbijten

10.00 Inloop met een kop koffie of thee

10.20 Welkom en start van de dag

10.30 Politiek bestuurlijke sensitiviteit door Ester Oude Nijhuis

11.30 Wie ben jij als professional? Stadsparkwandeling

12.30 Lunch

13.30 Workshops naar keuze

15.30 Afsluiting inspiratiedagen

16.00 Borrel met live muziek door Marleen de Heus

.

Locatie – Molenplaats Sonsbeek in Arnhem