Yong – LCGW inspiratiedag 2024

donderdag 10 oktober 2024

Binnenkort start de aanmelding voor de inspiratiedag van 2024!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom de inspiratiedag van 2024? Stuur dan een mail naar info@yong.nl.Vermeld hierbij je naam, functie en organisatie.

Inspireren

Je gaat na een actieve dag geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis.

Verbinden

Je komt niet op bezoek, maar je komt thuis. Vindt gelijkgestemden die net als jij willen prikkelen, raken en verbinden. Je ontmoet een netwerk van jonge professionals voor de toekomst.

Toepassen

Ideeën en theorie zijn interessant, maar jij gaat voor actie! Je weet aan het einde van een inspiratiedag hoe je het écht anders wil en kan doen.

Op 12 oktober 2023 vond de Yong-LCGW inspiratiedag plaats. Samen met 50 jonge professionals stonden we stil bij het thema ‘Anders doen’. Aan de hand van workshops en het Toverbaltheater hebben we een eerste stap hebben gezet om uitdagingen in het Sociaal domein op een andere manier te bekijken en aan te pakken.

In de alledaagse praktijk zien we dat inwoners vastlopen in de samenleving en de middelen die we vanuit de gemeente aanbieden om hen te ondersteunen niet toereikend zijn. Als jonge professionals willen we inwoners ondersteunen, maar lopen we vaak tegen het systeem aan. Tijdens de inspiratiedag van 2023 hebben we geprobeerd om buiten de gebaande paden te kijken en andere tools te gebruiken. Deze hopen we in te zetten in ons dagelijks werk om het nu écht iets anders te doen.

Wil jij de sfeer proeven van de vorige inspiratiedag?  Hieronder vind je een terugblik!