Yong – LCGW inspiratiedag 2024

Donderdag 10 oktober 2024

Locatie

STOOM, Zwitsalfabriek | Vlijtseweg 114 | Apeldoorn

Thema

Balanceren kun je leren!

Kosten

€149,50

Als jonge ambtenaar sta je voor de uitdaging om te navigeren door een wereld van voortdurende verandering, terwijl je tegelijkertijd een weg probeert te banen door het gemeentelijke systeem. Hierbij is het van vitaal belang om jezelf in balans te houden. Maar hoe doe je dat? Hoe vind je je weg en breng je verandering in een soms vast en log systeem? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat je op persoonlijk vlak in evenwicht blijft?

Tijdens de Yong-LCGW inspiratiedag “Balanceren kun je leren” op donderdag 10 oktober 2024 ontdekken we samen hoe je verandering kunt brengen in een systeem dat soms vast lijkt te zitten. Daarnaast leer je hoe je als jonge professional meer grip kunt krijgen op je eigen welzijn en kan blijven focussen op het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden.

Laat je inspireren door deskundige sprekers, deel ervaringen met gelijkgestemde professionals en neem deel aan interactieve workshops die je zullen helpen om te groeien in jouw persoonlijke balans als jonge professional.

Wees gerust: balanceren kun je leren! Doe je mee? Meld je aan!

Houd onze site in de gaten voor meer info over het programma, de sprekers en workshops. Of stuur een mail naar info@yong.nl, dan houden wij je op de hoogte.

Programma

Inspirerende plenaire sessie over ‘De Kunst van het Mislukken’ met Kevin Cruiming van School of Life

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. Daarom is het belangrijk om het volgende te leren: hoe je waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor faalt. In deze talk neemt Kevin je mee in belangrijke en troostgevende inzichten uit de filosofie, psychologie en kunst. Ook nemen we onze eigen emoties en achtergronden onder de loep en krijgen we handvatten om ‘succesvol’ te falen.

Workshops

Anders Leren motiveren

Deze workshop leert je veranderingen bij anderen te stimuleren via motiverende gespreksvoering en vaardigheidsoverdracht. Je oefent actief om weerstand te overwinnen en positieve verandertaal te gebruiken. Zo krijg je collega’s en inwoners sneller mee en voorkom je dat je energie verspilt aan de ‘reparatiereflex’.

De kracht van rust: stress herkennen en beheersen

In deze workshop leer je verschillende soorten stress herkennen en begrijpen, evenals hun invloed op je lichaam en geest. Ontdek hoe je door ademhalingsoefeningen en fysieke technieken je stressniveau kunt verlagen en je gezondheid kunt verbeteren.

Mentale veerkracht

Leer in deze workshop hoe je mentaal veerkrachtig wordt.  Gebaseerd op de bestseller “Mentaal Kapitaal”, krijg je inzichten en praktische technieken om je energie, focus, en motivatie te versterken. Met een 48-uurs challenge pas je tips meteen toe voor meer veerkracht en een positieve werkcultuur.

Inspireren

Je gaat na een actieve dag geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis.

Verbinden

Je komt niet op bezoek, maar je komt thuis. Vind gelijkgestemden die net als jij willen prikkelen, raken en verbinden. Je ontmoet een netwerk van jonge professionals voor de toekomst.

Toepassen

Ideeën en theorie zijn interessant, maar jij gaat voor actie! Je weet aan het einde van een inspiratiedag hoe je het écht anders wil en kan doen.

Wil je alvast een indruk krijgen van de Yong-LCGW inspiratiedag? Check hieronder een terugblik op vorig jaar!