Yong – LCGW Inspiratiedagen


Wanneer?


7 oktober 2022

Onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen


Kosten


YLIDTotaal
1 dag€ 250,- excl. BTW

Wat zijn de Yong – LCGW Inspiratiedagen?

Samen met LCGW organiseert Yong BV een intiem event bestaande uit drie Inspiratiedagen. Op een Inspiratiedag neem je samen met 50 jonge professionals deel aan workshops en zullen sprekers je meenemen in hun verhaal. Deze dagen zitten vol beweging en interactie met veel momenten om elkaar te leren kennen. Tijdens de lunch en borrel wissel je ervaringen uit en vergroot jij je netwerk!

Welke thema’s komen aan bod?

Als jonge ambtenaar ben jij de toekomst. Laat je je vormen door het systeem of durf jij vorm te geven aan een nieuwe wereldVia het thema ‘Verdraaid. Verdraaid? Verdraaid!’  zoomen we in op de driehoek van de systeemwereld, de leefwereld van de mens, en je professionele identiteit. We zijn geneigd om perspectieven in een vast patroon te zien. Wat gebeurt er als je de driehoek draait? Elke inspiratiedag staat een andere dimensie van de driehoek centraal.

Help ik ben ambtenaar!

Zoek de ruimte binnen het systeem

Politieke sensitiviteit plenair Ester Oude Nijhuis

Als professional bij de gemeente werk je in een politiek aangestuurd systeem (direct of indirect). Veel professionals hebben een haat-liefde verhouding met het onderwerp politiek. Dit komt ook doordat het vaak een onbekende wereld is (onbekend maakt onbemind), waar je weinig grip op krijgt. De eerste stap om je zekerder te voelen in een politieke omgeving is om deze omgeving beter te leren kennen. En dat gaan we doen! In gesprek met bestuurder Jeroen Olthof verkennen we dit thema, bespreken we dilemma’s en stellen we vragen.

Komt een ambtenaar bij de dokter Thijs Jagersma

Leer jezelf vanuit meerdere perspectieven te “diagnosticeren”. Je kijkt naar jezelf vanuit een bepaalde bril. Je bewust worden van je eigen perspectief en blinde vlekken is waardevol. Leer meervoudig kijken naar jezelf. Wat valt je op? Welk advies (medicijn) wil je jezelf meegeven?

Focus met voldoening Ester Oude Nijhuis

De workshop focus met voldoening gaat over een praktisch stappenplan waardoor professionals na afloop ontdekken hoe ze hun expertrol kunnen inzetten. Maar ook hoe je dagelijks goede keuzes maakt om met minder inspanning betere resultaten te behalen. Hoe ervaar je productiviteit en voldoening, met een goede energiebalans? Ester neemt ons hierin mee.

Locatie – Molenplaats Sonsbeek in Arnhem

Waar draait het om?

Aanmelden

Ben je enthousiast? Meld je dan direct aan!
Ben je niet in de gelegenheid om alle inspiratiedagen aan te sluiten? Neem contact op via info@yong.nl voor de mogelijkheden.