Ervaringen van opdrachtgevers

Harm heeft het zwangerschapsverlof verzorgd van onze kwaliteitsmedewerker Wmo. Met de implementatie van twee nieuwe aanbestedingen en een geheel nieuwe verordening (van domein specifiek naar integraal) lag er voor hem een fikse uitdaging. Daarnaast behoorde coaching op inhoud en casuïstiek van het Wmo team tot zijn taken. Harm voegt gemakkelijk in. Hij weet goed overstijgend te analyseren, dringt snel tot de kern van de zaak door en kan de vertaling van beleid naar uitvoering maken op een heldere en duidelijke manier, zowel mondeling als schriftelijk. Al vrij snel kreeg hij ook tijdelijk de opdracht om leiding te geven aan ons informatie en adviesloket en de leiding over ons Wmo voorzieningen team. Een team wat zelf gepokt en gemazeld is in het werk en de meesten in leeftijd twee keer zo oud zijn. Ondanks zijn jeugdigheid wist hij vanuit inhoud aan te sturen en te overtuigen. Zijn gave om gemakkelijk in te voegen en aan te sluiten bij mensen was daar onderdeel van. Tot slot heeft hij in korte tijd op de valreep van zijn vertrek een IC plan opgeleverd voor de controle van de PGB. Harm is flexibel, accuraat, heeft een HBO+ denk en werkniveau, is sociaal vaardig, veel kennis op inhoud en leergierig. Heel jammer dat we deze ‘young potential’ moeten laten gaan!

Cecile ter BeekDirecteur, Stichting Sociaal Team Houten

‘Sinds januari 2020 versterkt Maaike ons team als werk- en inkomensconsulent. Wij zijn erg tevreden over haar kwaliteit en hebben de opdracht dan ook een aantal keer verlengd. Maaike werkt (hoewel pas krap twee jaar in het vak) als allround consulent. Ze maakt zich systemen en lokaal beleid snel eigen. Maaike heeft zware casuïstiek behandeld en schiet dan niet in de paniekstand maar creëert overzicht vanuit de feiten en wetgeving. Maaike werkt integraal en weet ook haar collega’s bij bijvoorbeeld Wmo te vinden. Voor een collegagemeente zal ik Maaike van harte aanbevelen.’

Carolie RodeTeamleider Participatie en Zorg, Gemeente Huizen

“Geen spijt dat we Juul weer teruggevraagd hebben. Als procesbegeleider TOZO heeft ze de zaken uitstekend geregeld én uitgevoerd. Als teamleider heb ik kunnen vertrouwen op de kwaliteit van haar werk. Daarnaast weet ik dat als Juul aangeeft dat het goed komt, het ook echt goed komt. Ze doet geen loze beloftes en is een harde werker. Er zit potentie in Juul. Het organiseren en faciliteren zit haar in het bloed. Daarnaast is ze een open en prettige collega, die goed in een team past.”

Ronald MomTeamleider Participatiewet, Gemeente Renkum

Jurre heeft bij CGM op de backoffice ondersteund en daarnaast het proces mutaties en beëindigingen opgezet. Wij hebben Jurre leren kennen als iemand die snel het werk oppakt, kennis paraat heeft en accuraat werkt. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het resultaat en weet, vanuit een bescheiden basishouding, mensen mee te nemen en het werk gedaan te krijgen.’

Dagmar van HalCoördinator backoffice, Werkorganisatie CGM

Alemke heeft al eerder tot grote tevredenheid bij ons gewerkt als projectmedewerker jeugd. Het was een fijn weerzien, deze keer voor tijdelijke vervanging van de functie van kwaliteitsmedewerker jeugd. Ze heeft veel werk verzet, is grondig en gedegen in haar taakopvatting en een prettige collega. Ze heeft alle onderdelen van het brede takenpakket opgepakt en hier een grote bijdrage in geleverd.”

Jacqueline van ZutphenManager Sociaal Domein, Werkorganisatie CGM

Vonne is bij ons gestart bij de administratie en vervolgens doorgegroeid tot volwaardig kwaliteitsmedewerker. Zij heeft zich in korte tijd het vakgebied eigen gemaakt. Vonne maakt een rustige indruk, maar kan ook stevig uit de hoek komen en heeft een eigen mening.  Daarnaast weet zij de combinatie te maken tussen cijfers en de waarde en betekenis van die cijfers. Vonne is van meerwaarde geweest voor Lariks en zal gemist worden.”

Hester FrankDirecteur Lariks Zorg en Welzijn

Sam heeft ruim 4 maanden als frontofficeconsulent gewerkt binnen de gemeente Renkum. Nu Sam vertrekt, laat hij een gat achter binnen het team en zouden we hem graag willen houden. Sam heeft een goede energie en levert een bijdrage aan het frontoffice team. Knap hoe Sam zich ontwikkeld heeft in deze functie in een korte periode. Hij heeft zich de kennis over Jeugd en Wmo snel eigen gemaakt naast zijn bestaande kennis in werk en inkomen.”

Anouk Rook Teamleider Sociaal Team, Gemeente Renkum

“Yong professional Jacintha heeft het afgelopen half jaar met veel enthousiasme binnen mijn team gewerkt. Met haar frisse blik heeft ze ons als team een andere invalshoek laten zien. Dat was nuttig! Binnen haar rol als projectleider voor de projecten klantbeleving en regelluw heb ik haar leren kennen als een leergierige doorzetter. Ze heeft daarnaast waarde toegevoegd door haar analytisch vermogen.”

Natascha BéguinTeammanager Beleid en Innovatie, Gemeente Apeldoorn

“Ik heb Heleen leren kennen als een doortastende collega. Ze kijkt goed wat ze ziet, neemt een standpunt in, en laat zich niet zomaar meer van de wijs brengen. Ze zoekt naar manieren die werken, door mensen aan te spreken op waar ze goed in zijn. Als Heleen weer vertrekt staat er echt een ander team dan voordat ze kwam; ze neemt niet over, maar positioneert en structureert. Een echte aanpakker, die niet voor de diplomatieke weg kiest.”

Bart van LoenenTeammanager Beleid, Gemeente Zutphen

Sam heeft onze afdeling Werk en Inkomen uit de brand geholpen. Eén van onze casemanagers was langdurig ziek, waardoor er te weinig aandacht was voor burgers in zijn caseload. Er moest hulp komen, maar er was geen tijd om iemand in te werken. Yong heeft dit probleem voor ons opgelost en zorgt zelf voor ondersteuning van de Yong professional. Naast Sam zat, afhankelijk van de ondersteuningsbehoeften, een Senior professional als coach naast hem.

Sam werd snel een kundige collega. Loyaal, integer, gedreven en met humor. Yong deelde niet alleen hun expertise met Sam, maar met ons hele team. Samen zijn we beter geworden. Sam werkt inmiddels bij  een andere gemeente. Ik ben er van overtuigd dat hij ook daar voor burgers en collega’s goed werk verricht.

Diane van den BergKwaliteitsmedewerker, Gemeente Buren

Het werken met Marloes was een feestje. Marloes is proactief, werkt gestructureerd en staat erg open om te leren van feedback. Marloes is in staat om vraagstukken helder te omschrijven, duidelijk voor te leggen welke beslissing er wordt voorgelegd en te motiveren hoe dit de verschillende belangen beïnvloedt.

Marloes heeft de functie van kwaliteitsmedewerker vormgegeven op een manier die passend is binnen de gemeente Lopik. Ondersteunend aan het primaire proces en breder dan alleen toetsend. Een spilfunctie tussen uitvoering en beleid. En door de inzet van Marloes is voor de organisatie de meerwaarde van de functie duidelijk geworden, waardoor we nu een vaste kracht in dienst hebben kunnen nemen.

Koen RijksTeamleider Sociaal Team, Gemeente Lopik

“Zonder Lisa hadden we het werk niet gered. Zoals ze in Limburg zeggen; ‘Ze is keigoei’. Lisa is geduldig, heeft goed het overzicht, en werkt zorgvuldig haar (en soms mijn) taken af. Bedankt voor het weer leveren van zo’n fijne collega vanuit Yong.”

Strategisch beleidsmedewerker Gemeente Heerde

 Harm werkt sinds januari 2018 binnen ons team in de functie van Intern Controleur. Bij het starten van de opdracht was Harm niet bekend met het Sociaal Domein. Binnen Yong steken ze veel tijd in het begeleiden van hun medewerkers waardoor dit geen enkel probleem is geweest. Daarnaast is Harm prima in staat om de materie te begrijpen, verbanden te leggen, gegevens te analyseren en terug te koppelen binnen het team. Kortom, Harm is een prettige collega en een fijne aanvulling binnen ons team!”

Sandra Tap - LammersCoördinator administratie, Gemeente Renkum

“We hebben binnen CGM tot nu toe met 3 Yong professionals gewerkt, wat hen kenmerkt is dat ze zich snel nieuwe materie eigen maken en die ook kunnen gebruiken, ze zijn pro-actief en worden goed begeleid. Ze brengen een onafhankelijke kritische blik, verzetten veel werk en hebben een grote toegevoegde waarde. We zijn er blij mee!”

Jacqueline van ZutphenManager Uitvoering Sociaal Domein Werkorganisatie CGM - Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert

“Bij de functie die Marloes binnen de gemeente Renkum vervult horen de volgende functie gerichte competenties: aanpassingsvermogen, accuratesse, analytisch vermogen, beoordelingsvermogen en besluitvaardigheid. Marloes voldoet aan deze competenties. Daarnaast is zij een hele prettige persoon om mee samen te werken en heeft snel door hoe onze organisatie werkt. Ik zou haar zeker als vaste medewerker willen hebben!”

Anna van NieuwenhuijsenKwaliteitsmedewerker Wmo - Gemeente Renkum

Lisa was pro-actief in het vergaren van de juiste kennis en het leggen van contacten binnen de organisatie. Dit heeft er toe geleid dat ze onze werkwijze snel oppikte en dat ze vanaf het begin van toegevoegde waarde was voor de afdeling.”

Jaap GrootveldTeamleider Werk en Inkomen Werkorganisatie CGM - Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert

Luc heb ik leren kennen als een man die zijn afspraken na komt, zelfstandig werkt en zaken tot op het juiste niveau uit kan werken. Hij verdiept zich in de materie, zodat ik er van op aan kon, dat wat hij zei ook klopt.  Hij onderneemt actie wanneer het moet, en durft zich uit te spreken wanneer het nodig is.”

Gerke VisserHuman Connection BV.

Wilt u meer weten?