Ervaringen van opdrachtgevers

“Het was heel fijn om met Vonne en Jacintha te werken. Zeer professionele collega’s, betrokken, benaderbaar en dat gecombineerd met humor. M.i. de ideale combinatie; hard werken, weten wat je kunt en er van je wordt verwacht en regelmatig samen ook een grapje maken. Zij hebben als kwaliteitsmedewerkers Jeugd een bijdrage geleverd aan Vijfheerenlanden door middel van de doorontwikkeling van het sociaal team, kwaliteit op orde brengen, JP-ers ondersteunen, werkprocessen beschrijven enz. Daarnaast ook erg prettig met Yong samengewerkt, zoals hierboven al beschreven!”

Mieke OdijkTeamleider sociaal team, gemeente Vijfheerenlanden

Amber heeft diverse projecten gecoördineerd binnen het vakgebied Sociaal Domein en daarmee goede resultaten neergezet. Zo heeft zij onder andere de meervoudige onderhandse aanbesteding van deurwaardersdiensten opgezet en volledig uitgevoerd. Daarnaast heeft zij het project Scan Voorliggende voorzieningen SV Land zelfstandig uitgevoerd en begeleid. Ook was Amber senior van het project Energietoeslag 2022/2023 en het project Collectieve aanvullende zorgverzekering gemeente, die zij beide heeft begeleid en daarbij de teams heeft aangestuurd.

Wij kennen Amber als deskundig, doortastend en zeer resultaatgericht. Zij maakt zich materie zeer snel eigen en voelt zich zeer verantwoordelijk voor het aan haar toebedeelde takenpakket. Je merkt dat zij op de achtergrond deskundig wordt begeleid. Dit ontzorgt de rol van de teamleider op een hele fijne manier. Zij voelt de vrijheid om weloverwogen kritische kanttekeningen te plaatsen, waar wij als organisatie van profiteren. Zij voelt aan waar gevoeligheden zitten en gaat die niet uit de weg, maar pakt ze bij de wortel aan. Amber weet de teams goed aan te sturen en signaleert en acteert waar nodig snel als er knelpunten zijn. Het is heel fijn samenwerken met haar. Zij geeft gevraagd en ongevraagd advies en is in staat om continue te verbeteren. Zij weet ook goed de collega’s hierin mee te nemen.

Wij ervaren met Yong een fijne samenwerking op basis van heldere afspraken, ter zake deskundige begeleiding, goede afstemming waar nodig en dit alles resulterend in resultaten overeenkomstig de gemaakte afspraken.”

J. Vollebregt en S. RabhiouiTeamleiders Serviceplein, Gemeente Alphen aan den Rijn

“Ik heb Sophie leren kennen als een fijne open collega die graag wilde leren. Ik heb Sophie mogen coachen en ik ben daar zo enthousiast over. In een relatief korte tijd is Sophie gegroeid naar het niveau van een volleerd WMO consulent die haar mannetje staat en durft te staan. Binnen de grenzen van de wet en regelgeving creatief mee kan en wil denken met de inwoners. Goede onderbouwingen geeft van de keuzes die zijn gemaakt. Ook heeft Sophie oog voor alle partijen, daarmee ook rekening houdend met termijnen en alles wat daarbij komt kijken. Buiten alles om heb ik Sophie leren kennen als een vrolijke, slimme, enthousiaste, stabiele, fijne, leergierige, lieve en humorvolle collega. Als ik Sophie zou mogen plaatsen zou ik het in een oogwenk doen!

Manon Schothuis(Juridisch) Adviseur Sociaal Domein, Gemeente Renkum

‘Maaike heeft het minimabeleid geschreven en daarna opdracht gekregen om te onderzoeken wat de gemeente Renkum momenteel doet aan inwonerparticipatie en inwonersinitiatieven en wat de wensen zijn voor de toekomst. Na gesprekken hierover met de interne organisatie en belangrijke ketenpartners is Maaike gevraagd om een advies te geven aan het college over welke richting de vervolgstappen moeten krijgen. 

Maaike is een vrolijke, actieve Yong professional met lef. Maaike gaat op een hele makkelijke manier met partijen in gesprek en weet hier ook al in gesprekken verbinding te creëren. Mooi om te zien hoe planmatig zij te werk gaat en gedegen onderzoek uitvoert. 

Ik ben zoals altijd ook nu tevreden over de afspraken met Yong en de begeleiding die wordt geboden.’

Esther van HaarlemAfdelingsmanager Sociaal domein, Gemeente Renkum

Het afgelopen jaar heb ik vanuit Jeugd samen mogen werken met Harm. Voor mij een zeer prettige ervaring, Harm is deskundig, kijkt kritisch naar de inhoud, communicatief vaardig en voelt feilloos aan waar de behoefte binnen een team ligt. Daarnaast werkt hij hard en denkt hij mee vanuit de verschillende perspectieven die voorbijkomen. Harm heeft meerdere processen begeleid en uiteenlopende werkinstructies kloppend gemaakt voor mijn team. Ook de consulenten geven aan dat het prettig is om met hem te sparren en dat hij duidelijkheid kan verschaffen als zij dit nodig hebben. Als teammanager kan ik vertrouwen op de kwaliteit die Harm levert, verder is hij analytisch goed onderlegd. Al met al een prettige collega, jammer dat hij ons weer gaat verlaten!

Dorothee VerhoevenTeammanager Jeugd, Gemeente Land van Cuijk

Esmee heeft binnen de gemeente Renkum als projectleider gewerkt binnen het Sociaal Domein. Het werken met Esmee is mij erg goed bevallen. Esmee staat altijd in de actiestand, benoemt knelpunten die ze onderweg tegenkomt en voert hierover het goede gesprek. Ook als de medewerking soms niet vanzelf gaat, geeft ze niet op. Esmee is iemand die makkelijk de samenwerking lijkt op te zoeken en ook andere mensen weet te motiveren. Esmee heeft projectmatig werken en de kennis die ze vanuit Yong daarvoor krijgt aangereikt meegebracht in de organisatie en is daardoor een soort kwartiermaker hierop geworden. Daar ben ik heel blij mee. Inmiddels werken meerdere mensen projectmatig.’

Esther van HaarlemAfdelingsmanager sociaal domein, Gemeente Renkum

Nienke heeft in 2020 en 2021 bij ons als kwaliteitsmedewerker Wmo gewerkt. Iemand 2 jaar inhuren doe je natuurlijk alleen maar als het goed werkt. Naast het verbeteren en bijhouden van werkinstructies en interne werkprocessen heeft zij een Kwaliteitscontroleplan opgesteld en gezorgd dat we daar ook mee werken.

Nienke heeft zich laten zien als een betrokken en enthousiaste collega. Ze maakt zich nieuwe materie snel eigen, pakt proactief zaken op en maakt deze af. Daarbij zorgt ze voor goede afstemming met collega’s bij beleid en de uitvoering. In menig overleg wist Nienke kleine impasses te doorbreken door haar analyse en zicht op de zaak te delen waardoor een volgende stap weer snel in zicht kwam. Nienke werkt vanuit verbinding met haar collega’s en weet zo mooie resultaten te behalen.

Pieter Bas BeckingTeammanager Bedrijfsbureau Sociaal Domein, Gemeente Lingewaard

Harm heeft het zwangerschapsverlof verzorgd van onze kwaliteitsmedewerker Wmo. Met de implementatie van twee nieuwe aanbestedingen en een geheel nieuwe verordening (van domein specifiek naar integraal) lag er voor hem een fikse uitdaging. Daarnaast behoorde coaching op inhoud en casuïstiek van het Wmo team tot zijn taken. Harm voegt gemakkelijk in. Hij weet goed overstijgend te analyseren, dringt snel tot de kern van de zaak door en kan de vertaling van beleid naar uitvoering maken op een heldere en duidelijke manier, zowel mondeling als schriftelijk. Al vrij snel kreeg hij ook tijdelijk de opdracht om leiding te geven aan ons informatie en adviesloket en de leiding over ons Wmo voorzieningen team. Een team wat zelf gepokt en gemazeld is in het werk en de meesten in leeftijd twee keer zo oud zijn. Ondanks zijn jeugdigheid wist hij vanuit inhoud aan te sturen en te overtuigen. Zijn gave om gemakkelijk in te voegen en aan te sluiten bij mensen was daar onderdeel van. Tot slot heeft hij in korte tijd op de valreep van zijn vertrek een IC plan opgeleverd voor de controle van de PGB. Harm is flexibel, accuraat, heeft een HBO+ denk en werkniveau, is sociaal vaardig, veel kennis op inhoud en leergierig. Heel jammer dat we deze ‘young potential’ moeten laten gaan!

Cecile ter BeekDirecteur, Stichting Sociaal Team Houten

Sinds januari 2020 versterkt Maaike ons team als werk- en inkomensconsulent. Wij zijn erg tevreden over haar kwaliteit en hebben de opdracht dan ook een aantal keer verlengd. Maaike werkt (hoewel pas krap twee jaar in het vak) als allround consulent. Ze maakt zich systemen en lokaal beleid snel eigen. Maaike heeft zware casuïstiek behandeld en schiet dan niet in de paniekstand maar creëert overzicht vanuit de feiten en wetgeving. Maaike werkt integraal en weet ook haar collega’s bij bijvoorbeeld Wmo te vinden. Voor een collegagemeente zal ik Maaike van harte aanbevelen.

Carolie RodeTeamleider Participatie en Zorg, Gemeente Huizen

Alemke heeft al eerder tot grote tevredenheid bij ons gewerkt als projectmedewerker jeugd. Het was een fijn weerzien, deze keer voor tijdelijke vervanging van de functie van kwaliteitsmedewerker jeugd. Ze heeft veel werk verzet, is grondig en gedegen in haar taakopvatting en een prettige collega. Ze heeft alle onderdelen van het brede takenpakket opgepakt en hier een grote bijdrage in geleverd.”

Jacqueline van ZutphenManager Sociaal Domein, Werkorganisatie CGM

Vonne is bij ons gestart bij de administratie en vervolgens doorgegroeid tot volwaardig kwaliteitsmedewerker. Zij heeft zich in korte tijd het vakgebied eigen gemaakt. Vonne maakt een rustige indruk, maar kan ook stevig uit de hoek komen en heeft een eigen mening.  Daarnaast weet zij de combinatie te maken tussen cijfers en de waarde en betekenis van die cijfers. Vonne is van meerwaarde geweest voor Lariks en zal gemist worden.”

Hester FrankDirecteur, Lariks Welzijn en Zorg, Leusden

Sam heeft ruim 4 maanden als frontofficeconsulent gewerkt binnen de gemeente Renkum. Nu Sam vertrekt, laat hij een gat achter binnen het team en zouden we hem graag willen houden. Sam heeft een goede energie en levert een bijdrage aan het frontoffice team. Knap hoe Sam zich ontwikkeld heeft in deze functie in een korte periode. Hij heeft zich de kennis over Jeugd en Wmo snel eigen gemaakt naast zijn bestaande kennis in werk en inkomen.”

Anouk Rook Teamleider Sociaal Team, Gemeente Renkum

“Yong professional Jacintha heeft het afgelopen half jaar met veel enthousiasme binnen mijn team gewerkt. Met haar frisse blik heeft ze ons als team een andere invalshoek laten zien. Dat was nuttig! Binnen haar rol als projectleider voor de projecten klantbeleving en regelluw heb ik haar leren kennen als een leergierige doorzetter. Ze heeft daarnaast waarde toegevoegd door haar analytisch vermogen.”

Natascha BéguinTeammanager Beleid en Innovatie, Gemeente Apeldoorn

“Ik heb Heleen leren kennen als een doortastende collega. Ze kijkt goed wat ze ziet, neemt een standpunt in, en laat zich niet zomaar meer van de wijs brengen. Ze zoekt naar manieren die werken, door mensen aan te spreken op waar ze goed in zijn. Als Heleen weer vertrekt staat er echt een ander team dan voordat ze kwam; ze neemt niet over, maar positioneert en structureert. Een echte aanpakker, die niet voor de diplomatieke weg kiest.”

Bart van LoenenTeammanager Beleid, Gemeente Zutphen

Sam heeft onze afdeling Werk en Inkomen uit de brand geholpen. Eén van onze casemanagers was langdurig ziek, waardoor er te weinig aandacht was voor burgers in zijn caseload. Er moest hulp komen, maar er was geen tijd om iemand in te werken. Yong heeft dit probleem voor ons opgelost en zorgt zelf voor ondersteuning van de Yong professional. Naast Sam zat, afhankelijk van de ondersteuningsbehoeften, een Senior professional als coach naast hem.

Sam werd snel een kundige collega. Loyaal, integer, gedreven en met humor. Yong deelde niet alleen hun expertise met Sam, maar met ons hele team. Samen zijn we beter geworden. Sam werkt inmiddels bij  een andere gemeente. Ik ben er van overtuigd dat hij ook daar voor burgers en collega’s goed werk verricht.

Diane van den BergKwaliteitsmedewerker, Gemeente Buren

“We hebben binnen CGM tot nu toe met 3 Yong professionals gewerkt, wat hen kenmerkt is dat ze zich snel nieuwe materie eigen maken en die ook kunnen gebruiken, ze zijn pro-actief en worden goed begeleid. Ze brengen een onafhankelijke kritische blik, verzetten veel werk en hebben een grote toegevoegde waarde. We zijn er blij mee!”

Jacqueline van ZutphenManager Uitvoering Sociaal Domein Werkorganisatie CGM - Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert

Lars was pro-actief in het vergaren van de juiste kennis en het leggen van contacten binnen de organisatie. Dit heeft er toe geleid dat ze onze werkwijze snel oppikte en dat ze vanaf het begin van toegevoegde waarde was voor de afdeling.”

Jaap GrootveldTeamleider Werk en Inkomen, Werkorganisatie CGM - Gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert

Wilt u meer weten?