Projectleider Zelf aan het Stuur en op Maat

Gemeente Apeldoorn

De Yong professional is projectleider van het onderzoek Zelf aan het Stuur en op Maat. In samenwerking met de universiteit Tilburg loopt er gedurende twee jaar een onderzoek naar werkzame elementen en variatie in regels in de bijstand. Het doel van het onderzoek is het krijgen van meer inzicht in welke elementen werken om inwoners te ondersteunen uit de bijstand te komen. Deze bevindingen worden uiteindelijk teruggekoppeld aan het MT en het college in de vorm van een advies over hoe dit toegepast kan worden in de dienstverlening van gemeente Apeldoorn.

Hiernaast voert de Yong professional ondersteunende taken uit binnen het beleidsteam Activering & Inkomen. Zo leidt ze een pilot over het meten van klantbeleving binnen de eenheid A&I en ondersteunt ze bij het geven van invulling van de Social Return verplichting (SROI).

Resultaten die de Yong professional oplevert:

  • Inzicht in werkzame elementen van motivering van mensen in de bijstand.
  • Advies richting college over eventuele aanpassingen in werkwijze of dienstverlening in de bijstand.
  • Advies over vervolg na de pilot over een manier om klantbeleving te meten binnen de afdeling Activering en Inkomen.
  • Wegwerken achterstanden contracten SROI

“Yong professional Jacintha heeft het afgelopen half jaar met veel enthousiasme binnen mijn team gewerkt. Met haar frisse blik heeft ze ons als team een andere invalshoek laten zien. Dat was nuttig! Binnen haar rol als projectleider voor de projecten klantbeleving en regelluw heb ik haar leren kennen als een leergierige doorzetter. Ze heeft daarnaast waarde toegevoegd door haar analytisch vermogen.”

Natascha BéguinTeammanager Beleid en Innovatie - Gemeente Apeldoorn

JACINTHA SCHUURMAN

Yong professional