Amber Cové

Yong biedt mij de kans om me te ontwikkelen tot een allround professional in het sociaal domein. Door in verschillende gemeentelijke ‘keukens’ een kijkje te kunnen nemen, proef ik op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak waar mijn interesses en talenten liggen. De begeleiding van de seniors, mediors en andere Yongsters helpt me daarbij om mij optimaal te kunnen ontplooien.

Als ik een opdracht krijg ga ik er de volle 100% voor en denk ik liever in oplossingen dan in problemen. In het diepe worden gegooid geeft mij energie en door mijn brede interesse in thematiek sta ik open voor nieuwe, onbekende terreinen. Ik leer en groei namelijk van datgene wat ik nog niet ken en weet.

Diversiteit en gelijkwaardigheid zijn belangrijke waarden voor mij en daarom zoek ik in mijn werk graag de verbinding op met verschillende mensen en hun perspectieven, behoeften en unieke bijdrages aan onze samenleving. In het sociaal domein hoop ik op die manier van betekenis te kunnen zijn voor alle jeugdigen en volwassenen die daar baat bij hebben.

Our ability to reach unity in diversity will be the beauty and the test of our civilization.

– Mahatma Gandhi –