Yong – LCGW inspiratiedag 2023

donderdag 12 oktober 2023

We zitten vol!

Helaas hebben we onze inschrijving dicht moeten zetten wegens de vele aanmeldingen. Jammer, want we hadden jou er graag bij willen hebben! Misschien volgend jaar?

Voor een plekje op de reservelijst kan je mailen naar info@yong.nl. Vermeld hierbij je naam, functie en organisatie.

Inspireren

Je gaat na een actieve dag geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis.

Verbinden

Je komt niet op bezoek, maar je komt thuis. Vindt gelijkgestemden die net als jij willen prikkelen, raken en verbinden. Je ontmoet een netwerk van jonge professionals voor de toekomst.

Toepassen

Ideeën en theorie zijn interessant, maar jij gaat voor actie! Je weet aan het einde van een inspiratiedag hoe je het écht anders wil en kan doen.

Anders doen!

Zie jij ook dat inwoners vastlopen in onze samenleving? En dat de middelen om hen te ondersteunen ontoereikend zijn? Als professional willen wij inwoners ondersteunen/helpen. Maar wat mag een inwoner van een professional verwachten? En wat kan een professional van een inwoner verwachten?

Samen met LCGW organiseert Yong BV een intieme congresdag. Met 50 jonge professionals willen we het namelijk anders doen. Doe jij mee?

Als jonge professionals zoek je naar mogelijkheden om samen te werken, met inwoners en ketenpartners, naar hoe het anders kan. Bij het LCGW jaarcongres leerden we anders te kijken naar de uitdagingen in het sociaal domein. Bij de Yong-LCGW inspiratiedag op donderdag 12 oktober 2023 in Utrecht geven we jou de ideeën en tools om het anders te doen!

Kortom, wil jij het samen met jonge ambtenaren anders doen? Meld je dan nu aan voor de Yong – LCGW inspiratiedag!

Programma

Toverbaltheater

Het Toverbaltheater laat je zien hoe je door ‘’Anders Doen’’ betoverende resultaten behaald. Krachten, kwaliteiten en beperkingen; we hebben ze allemaal! In onze samenleving staan vaak de beperkingen centraal en beoordelen we elkaar daarop.

Bij het Toverbaltheater maken we gebruik van krachten en kwaliteiten en halen we het allerbeste bij elkaar naar boven. Het wordt zo anders als je kijkt naar wat iemand je biedt en kijkt naar iemands kwaliteiten en sterke eigenschappen. Beperkingen zijn hierdoor niet meer relevant. Samen bereik je hierdoor fantastische en betoverende resultaten. Het Toverbaltheater neemt ons mee in hun unieke werkwijze.  

Workshops

Kennismaking Deep Democracy – Agnes van der Sluijs (Dialogue Matters) 

Veel van het gedoe in groepen (teams, organisaties, samenleving) is een gevolg van dat een deel van de mensen zich onvoldoende gehoord en gezien voelen. Er worden besluiten genomen waarbij hun stem er niet of onvoldoende toe doet. Daardoor gaan mensen op andere manieren duidelijk maken dat ze het er niet mee eens zijn. Hoe kan dat anders?

Deep Democracy biedt een zienswijze en methode die zeer behulpzaam is op het gebied van inclusieve besluitvorming, conflicthantering en dialoog. Je leert in deze workshop meer over de achtergronden.  We gaan ook heel praktisch oefenen met de methode, zodat je direct een aantal elementen kunt toepassen.

Datum & Tijd

donderdag 12 oktober | 09.30 – 17.00

Locatie

LE:EN | Heuveloord 130 | UTRECHT

Kosten

€ 125,- per deelnemer excl. BTW

2023 zit vol!

Voor een plekje op de reservelijst kan je mailen naar info@yong.nl