Integraal werken

Wil jij (beter) leren integraal te werken?

Vrijwel elke gemeente hecht veel belang aan integraal werken binnen het Sociaal Domein. In de praktijk is het niet altijd even eenvoudig te implementeren. Als specialist in één van de drie domeinen weet je heel goed hoe je bewoners kunt helpen met hulpvragen in je eigen vakgebied. Als er echter een ander traject naast loopt, weten professionals soms niet van elkaars betrokkenheid. Hoe voorkom je dit? Hoe zorg je er samen voor dat processen of interventies op elkaar aansluiten? Hoe zorg je ervoor dat een bewoner niet meerdere keren hetzelfde verhaal hoeft te vertellen? En ook belangrijk: hoe doe je dit AVG-proof? Tijdens de training integraal werken krijg je handvatten die je in de praktijk kunt toepassen en ga je ermee oefenen. Zo wordt jij in een mum van tijd een specialist met een integrale blik.

Na deze training:

  • Heb je de meerwaarde van integraal werken ervaren (en wil je niets anders meer!)
  • Ken je de werkwijze van professionals uit andere domeinen
  • Weet jij samen met alle domeinen een integraal plan op te stellen
  • Ontwerpt jij een stappenplan over het integraal werken met do’s en don’ts
Opbouw van het trainingsprogramma

Tijdens de interactieve training van drie uur werk je aan een gedetailleerde case study (met acteurs!). Dit doe je in zowel gespecialiseerde als integrale teams. Door de vormgeving van de training ervaar je het belang van integraal werken. Daarnaast is er voldoende tijd om te reflecteren ​​op de werkwijze van uw team en de andere teams. Zo ontdek je wat je als professional zelf of als team kunt doen om integraal werken mogelijk te maken en wat je daarbij eventueel nodig hebt.

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!

Voor wie?Professionals die in de uitvoering werken van het Sociaal Domein (Wmo, Jeugdwet en Participatiewet) en beter en effectiever willen leren samenwerken met de andere domeinen.
Wanneer?Op aanvraag. Minimaal 12 personen zijn nodig om de training tot uitvoer te brengen.